Hem Mixat Eleda Infra Services Group förvärvar tre bolag

Eleda Infra Services Group förvärvar tre bolag

Fasab

Gatu och Väg Väst AB (GVV) liksom Göteborg Mark och Betong Entreprenad AB (GMB) och Fasab Mark AB ingår numera i Eleda Infra Services Group. De förvärvade bolagens ledningsgrupper fortsätter i sina operativa roller och blir delägare i Eleda.

– GVV, GMB och Fasab är tre lönsamma och växande bolag med starka kundrelationer och hög kompetens inom sina marknadsområden. Förvärven innebär att Eledas position som det ledande infrastrukturföretaget i Norden förstärks ytterligare, säger Johan Halvardsson, koncernchef på Eleda.

Gunnilsebaserade GVV är i huvudsak verksamt i sydvästra Sverige och har etablerat en position som ett ledande företag på marknaden för betongunderhållsarbeten. Den årliga omsättningen ligger runt 240 miljoner kr.

– För GVV känns Eleda som rätt bolag och jag är övertygad om att affären kommer gagna bolagets fortsatta utveckling och säkerställa stabilitet inför framtiden, säger Per GVV:s vd Svensson.

GMB omsätter omkring 220 miljoner om året och är ett väletablerat företag inom mark- och betongentreprenader. Uppdragen kommer från såväl offentliga som privata beställare i den expansiva Göteborgsregionen.

För Fasab, en lokalt ledande leverantör av infrastrukturtjänster i Norra Skåne med en årlig omsättning runt 300 miljoner, ligger fokus på anläggningsarbeten på uppdrag av offentliga beställare.

– Vi har utvecklats mycket positivt och expanderat vår verksamhet under de senaste åren. Ett naturligt nästa steg är därför att bli en del av Eleda. Jag är övertygad om att vår erfarenhet inom anläggning kommer vara ett tillskott för att bredda koncerners geografiska närvaro i Norra Skåne med omnejd, säger Stefan Andersson, vd för Fasab.

Efter förvärven förväntas Eledas totala omsättning stiga till närmare nio miljarder kronor.