Hem Mixat Klimatkompenserad betong i Barkarbystaden

Klimatkompenserad betong i Barkarbystaden

Barkarby

Skanska investerar cirka 580 miljoner kronor i Parkkvarteret i Barkarbystaden. Järfällaprojektet är utvecklat av Skanska Hyresbostäder och byggkontraktet är värt cirka 370 miljoner kronor.

I det nya kvarteret, som ligger intill nya Veddestabron, bygger Skanska ett flerbostadshus med 220 lägenheter i varierande storlekar. Hyresrättskvarteret byggs med garage och butikslokaler i markplan.

BarkarbyI enlighet med Skanska Hållbar Hyresbostad är hållbarhetskraven högt ställda. I byggnationen används  klimatkompenserad betong, som Skanska grön betong, vilken ger upp till 50 procent lägre klimatpåverkan än traditionell betong. Dessutom utrustas hustaken med solceller som försörjer huset med fastighetsel.

Husen i Parkkvarteret ska vara färdiga för inflyttning under 2023.