Hem Mixat Finja lanserar klimatpositiv grovbetong

Finja lanserar klimatpositiv grovbetong

Grovbetong ECO

Finja Betong lanserar en ny produkt i den gröna ECO-linjen, Grovbetong ECO. Den gröna ECO-linjen innebär att produkterna är klimatpositiva.

Bengt Widstrand
Bengt Widstrand. Foto: Finja.

– Produktutveckling med minskade utsläpp som följd är ytterligare bevis på vår övertygelse att låta miljöhänsyn brett prägla våra beslut, säger Bengt Widstrand, vd på Finja Betong.

Företagets målsättning är att minska den egna CO2-belastningen för ECO-produkterna med 50 procent över tre års tid. Utöver detta kompenserar företaget för resterande utsläpp för att nå klimatneutralitet plus ytterligare 15 procent för att produkterna i ECO-linjen ska bli klimatpositiva.

Nya recept har gjort det möjligt att optimera användningen av bindemedel och därmed sänka CO2-utsläppet med så mycket som 18 procent jämfört med produkten Grovbetong. Den nya ECO-produkten förpackas dessutom i företagets nya miljövänliga plastsäck.

Finja Betongs plastsäckar är till viss del tillverkade av återvunnen plast sedan i höstas. Säcken till nya Grovbetong ECO består av mer än 35 procent återvunnen plast och är även tillverkad av mer än 51 procent biomassplast samt certifierad med I am green-symbolen. Förpackningsmaterialet av såväl återvunnen plast som biomassplast gör säcken till Grovbetong ECO till en grönare och mer klimatsmart förpackning.