Hem Mixat “Tid är en av de viktigaste faktorerna”

“Tid är en av de viktigaste faktorerna”

Thomas Betong lanserar digital hållfasthetsmätning
Thomas Betong lanserar digital hållfasthetsmätning i realtid där sensorer mäter kontinuerligt och skickar data till portalen Min Betong.

Thomas Betong lanserar en uppgraderad, digital tjänst för granskning av betongens hållfasthet i realtid. Data som överförs till portalen Min Betong kan analyseras automatiskt.

– Tid är en av de viktigaste faktorerna i byggbranschen idag. Att kunna ge våra kunder möjligheten att ta databaserade beslut och optimera gjutning och härdningsprocessen känns mer än rätt, säger Thomas Betong produktchef Mats Karlsson.

Kunderna får direkt tillgång till projektets mätresultat och kan ladda ner en sammanställning av hållfasthetsmätningen. Med information om betongens hållfasthet får de möjlighet att fortsätta med kritiska aktiviteter som formrivning och golvläggning vilket i sin tur innebär potentiella besparingar i både tid och pengar. Hållfasthetsutvecklingen kan följas i realtid och distribueras till alla projektmedlemmar via molnet vilket underlättar kommunikationen på byggarbetsplatsen.

– Tack vare det kan även vi som betongleverantör fortsätta optimera våra produkter. Ett vinnande koncept för båda parter, säger Mats Karlsson.

Kundportalen Min Betong är en prenumerationstjänst som lanserades för två år sedan för att ge Thomas Betongs kunder tillgång till information om, projekt, ordrar, leveranser och fakturor. Sedan förra året kan kunderna följa sina betongleveranser i realtid på karta.