Hem Mixat Cementa i Slite får ny fabrikschef

Cementa i Slite får ny fabrikschef

Matilda Hoffstedt
Matilda Hoffstedt blir ny fabrikschef för Cementa Slite.

Från den 1 juni tar Matilda Hoffstedt över rollen som fabrikschef för Cementa i Slite på Gotland. Nuvarande fabrikschef Fred Grönwall har valt att gå vidare till en tjänst utanför HeidelbergCement-koncernen.

– Att ansvara för fabriken i Slite innebär ett stort förtroende, som jag är både glad och tacksam över att få. Den fråga som är allra viktigast för mig att arbeta aktivt med är klimatomställningen som pågår i cementindustrin, säger Matilda Hoffstedt, som bland annat varit verksam som projektchef i Slitefabriken och fabrikschef för Cementa i Skövde under tio år fram till 2020.

Matilda Hoffstedt har en masterexamen i naturvetenskap från Uppsala Universitet och började arbeta för HeidelbergCement-koncernen 1998. Idag är hon Manager Technical Support för HeidelbergCement Northern Europe.

– Cementas fabrik på Gotland ligger i framkant både inom tekniken i vår bransch och i utvecklingen av framtidens hållbara cementtillverkning. Jag ser fram emot att få bygga vidare på de framsteg som redan gjorts tillsammans med Slitefabrikens kompetenta medarbetare och driva den utveckling som ligger framför oss, säger Matilda Hoffstedt.

Fred Grönwall har arbetat på Cementa sedan 1998 och haft rollen som fabrikschef i Slite sedan 2018.