Hem Mixat Mapei i samarbete med LTH

Mapei i samarbete med LTH

LTU

Som ett led i utvecklingen av en hållbar betongproduktion har Mapei inlett ett samarbete med Lunds tekniska högskola (LTH).

– Vi är väldigt stolta och glada över att få samarbeta med engagerade forskare vid LTH. Deras höga kompetens och bredd av expertkunskap inom flera för oss relevanta områden gör dem till helt rätt samarbetspartner, säger Sven Henrik Norman, affärsutvecklare på Mapei.

Sedan januari i år är Sven Henrik Norman affilierad till avdelningen för byggnadsmaterial vid LTH. Förhoppningen är att det ge en djupare förståelse och kompetensutveckling inom området betong som resulterar i nya hållbara lösningar för Mapeis kunder.

Niklas Johansson, teknisk chef Mapei AB, kommer att undervisa LTH-studenter inom området betongtillsatsmedel.

– Samarbetet har redan påbörjats genom att jag gästföreläst för en grupp studenter. Samarbetet innebär även att vi utformar ett examensarbete och forskningsprojekt som vi kommer kunna berätta mer om under våren, säger Niklas Johansson.