Hem Hållbarhet Riksbyggen grönaste varumärket

Riksbyggen grönaste varumärket

Johanna Frelin, vd på Riksbyggen och Lina Öien, chef för enhet för hållbar utveckling
Johanna Frelin, vd, och Lina Öien, chef för enhet för hållbar utveckling.

Riksbyggen är Sveriges grönaste varumärke inom kategorin “Nyproduktion av bostäder”. Det fastslås av en undersökning från konsultföretaget Differ.

– Vi är mycket glada och hedrade över utmärkelsen. Under 2020 har vi arbetat intensivt med hållbarhetsfrågorna, i både stort och litet. Till exempel är vi den aktör som har flest bostadsprojekt certifierade enligt Miljöbyggnad Silver och vi har varit med och utvecklat en betong med 30 procent mindre klimatpåverkan, säger Lina Öien, Riksbyggens enhetschef för hållbar utveckling.

Konsultföretaget Differs undersökning har besvarats av ett slumpvist urval av personer i åldrarna 15–75 år som är riksrepresentativt för svenska folket. Målsättningen med undersökningen är att följa svenska konsumenters syn på miljö- och hållbarhetsarbete.

Enligt vd Johanna Frelin handlar Riksbyggens hållbarhetsarbete mycket om att fortsätta arbeta med full kraft med det som redan görs idag.

– Med över 500 000 boende i bostäder som vi förvaltar finns en stor potential i att hjälpa dessa till en mer hållbar vardag. Riksbyggen planerar för att öka antalet bostäder i pågående produktion med 20 procent och vi gör det genom byggande av mer hållbara bostäder enligt kraven för Miljöbyggnad.