Hem Hållbarhet Minskat klimatavtryck med förbättrade säckar

Minskat klimatavtryck med förbättrade säckar

Populära torrbruk i förbättrade säckar

Finja Betong fortsätter övergången till säckar som minskar klimatavtrycket. Nu lanseras åtta av företagets mest populära torrbruk i nya förpackningar.

– Vi har under de senaste åren arbetat mycket med våra förpackningar och målet är självfallet att de ska vara så klimatsmarta som möjligt samtidigt som de ska underlätta och fungera optimalt för användaren, säger Finja Betongs vd Bengt Widstrand.

De nya säckarna är till 100 procent återvinningsbara och består till minst hälften av återvunnen plast. Då Finjakoncernen är självförsörjande på grön el har säckarna har försetts med en miljösymbol föreställande ett vindkraftverk.

En ny design med visuellt lättolkade illustrationer ska bidra till ett snabbt identifierande av det aktuella användningsområdet. Dessutom är tillhörande texter angivna på engelska, vilket numera även gäller för produktnamnet på säckens framsida.

– Med den nya säckdesignen vägleder vi våra kunder på ett bättre sätt eftersom det nu blir ännu lättare att välja rätt produkt utifrån det unika projektets förutsättningar och önskemål, säger Bengt Widstrand.