Hem Hållbarhet Amanda Borneke i nytt uppdrag hos Sweco

Amanda Borneke i nytt uppdrag hos Sweco

Amanda Borneke
Amanda Borneke.

En av branschens stora miljöprofiler Amanda Borneke blir hållbarhetskoordinator på Sweco. Den officiella titeln på tjänsten är Nationell hållbarhetskoordinator och Specialist inom Cirkulär ekonomi.

– Nu är det dags för mig att lämna Storskogen-koncernen och bredda mina vingar i ett nytt uppdrag. En riktig drömmigt uppdrag där jag får en chans att accelerera mitt klimatengagemang i en nationell roll, säger Amanda Borneke.

Hon tillträder tjänsten den 1 april på Swecos Göteborgskontor, men kommer att verka över hela Sverige.

– Framförallt handlar det om två specifika roller som agerar på olika nivåer inom Sweco. En roll är mer strategiskt där jag som hållbarhetskoordniator för projektledningsverksamheten kommer puffa hela Sweco framåt i sitt hållbarhetserbjudande. Den andra rollen är operativ och handlar om att assistera direkt i projekt som specialist inom cirkulära materialflöden.

Amanda Borneke, som vann Årets Miljöpris på Betonggalan 2019, kommer närmast från rollen som Kvalitets- och miljöledare vid Storskogen-bolaget CS Riv & Håltagning AB i Göteborg.

– Det var ett drömscenario som skulle behövas för att byta anställning. Jag vill förtydliga att jag inte lämnar CS Riv & Håltagning på grund av en konflikt, vi ser framemot fortsatt samarbete där jag får jobba med mina sakfrågor i ett annat sammanhang.

Sedan en föreläsning på Swecos hållbarhetsvecka 2019 har Amanda Borneke sett Sweco som en potentiell samarbetspartner.

– Jag ser otroligt mycket fram emot att få utvecklas inom allt jag brinner för tillsammans med alla engagerade kollegor inom Swecos hållbarhetsnätverk.