Hem Mixat Här är Stentekniks nya ägare

Här är Stentekniks nya ägare

Christoffer Höjer och Per Junghage
Christoffer Höjer och Per Junghage.

Christoffer Höjer och Per Junghage har köpt Stenteknik i Karlstad AB av betongkoncernen S:t Eriks. Affären gick igenom 1 mars 2021.

– Vi har lärt oss mycket av att vara i den här stora koncernen, men nu är vi sugna på att stå på egna ben igen och fortsätta utveckla företaget, säger Stentekniks vd Christoffer Höjer.

Christoffer Höjer och Per Junghage var med och grundade Stenteknik 2006 som då var pionjärer på att använda maskiner för att effektivisera läggning av marksten på stora ytor. Stenteknik växte snabbt i början på 2010-talet, och 2014 köptes företaget av betongkoncernen S:t Eriks. De nya ägarna kommer nu att fortsätta utveckla marknaden för maskinlagd marksten och stenläggning av offentliga miljöer.

– E-handeln växer och det byggs många logistikterminaler i hela landet just nu. Den tunga trafiken på terminalerna sliter enormt på underlaget, vilket gör marksten till en lämplig beläggning. Förr var det för dyrt att stenlägga så stora ytor. Men med maskinläggning så talar ekonomin istället för sten, säger Christoffer Höjer.

Stentekniks andra affärsområde är stenläggning av offentliga miljöer.

– Trenden är att kommuner och beställare vill ha natursten för att det håller över tid och är estetiskt tilltalande. Men få i Sverige är duktiga på naturstensläggning, eftersom det är ett hantverk som kräver stor erfarenhet och fingertoppskänsla. Den kompetensen har vi skaffat från Portugal, som har de duktigaste stensättarna i världen, säger Per Junghage, affärsområdesansvarig för offentliga miljöer.

Nyligen var Stenteknik med och färdigställde nya Slussen i Stockholm, och i vår har företaget flera stora logistikprojekt på gång.