Hem Mixat Byggbemanningsföretagen startar branschförening!

Byggbemanningsföretagen startar branschförening!

Jessica Löfström, administratör på Byggbemanningsföretagen

”Byggsektorn tas över av kriminella”. Så lyder rubriken när den nybildade branschföreningen Byggbemanningsföretagen skriver debattinlägg på Expressen.

– Vi bemanningsföretag inom byggsektorn har det extremt tufft nu. Inte ens en urstark byggkonjunktur ger oss draghjälp. Vi klarar helt inte att priskonkurrera med oseriösa företag som exploaterar arbetskraft. Därför går vi, som normalt är konkurrenter, samman i en gemensam branschförening, säger Jessica Löfström, grundare av ExpanderaMera och administratör på Byggbemanningsföretagen.

Byggbranschföreningen är en ideell branschförening som enligt stadgarna ska ”verka för att främja seriös byggbemanning i byggsektorn genom att driva debatter, göra inlägg samt vara en kunskapsbank i frågor gällande bemanning, byggbemanning och arbetslivskriminalitet.”

Inträdesavgiften är 10 000 kronor och hittills har fyra företag anslutit: EEAB, Helpman, ExpanderaMera och Jobzone.

– Målet är att alla byggbemanningsföretag skall vara med, säger Jessica Löfström.

Redan nu finns fler debattartiklar planerade och i vår planeras en paneldebatt.