Hem Betongbruden Bilbyte igen för Betongbruden

Bilbyte igen för Betongbruden

Betongbruden

Det var dags att byta bil igen. På grund av en anledning så kommer jag att köra en annan bil det närmaste halvåret.

Jämfört med Volvon jag körde innan blir det både sämre och bättre, rätt mycket sämre. Stolen är betydligt bättre, jag gillar märket (MAN) och jag kan pimpa fronten så att det står Woman istället vilket har väckt en hel del reaktioner förr och det gillar jag.

På minussidan finns tyvärr en betydligt trögare styrning jämfört med Volvons ultralätta, motorn är klenare, det mesta sitter för högt och växellådan är inte lika bra. En del av de grejerna går att lösa så att det blir bättre så även om jag kommer att känna av bytet i kroppen så känns det ändå ok. Lite tråkigt är det att tidigare chaufförer inte brytt sig om att ta hand om bilen så den ser rätt bedrövlig ut  men det har jag planer på att försöka ändra på vartefter. 

Jag och kollegan skulle i alla fall byta bilar i början av veckan så jag körde först ett lass med ränna till en liten platta som skulle gjutas. Rännan nådde inte fram men de hittade en träskiva så det löste sig genom att betongen fick glida på den.

Efter det åkte jag tillbaks till fabriken för att spola rännan och då ringde chefen och sade att jag skulle bli avlöst så jag kunde spola bilen också. Fixade klart detta och tömde sedan bilen på allt löst. Det finns rätt mycket grejer på en betongbil, man har dunkar med flytmedel, formolja, fiberpåsar, saneringsmedel, spolarvätska, verktyg, eventuella extra kläder, regnrock, städgrejer och en del annat.

När bilen var tom tiggde jag skjuts av en kollega så att jag kunde hämta en lastbil som hade varit på verkstad. Körde tillbaks den till fabriken och sedan tog jag min ”nya” bil och åkte till RJ Mekan som bygger påbyggnationerna på bilarna (det som gör en lastbil till en betongbil) för att åtgärda lite grejer.

Chefens vision var att jag skulle kunna åka hem några timmar på dagen, det gick sådär… eller inte alls för att vara korrekt. Fick i alla fall flera grejer åtgärdade på RJ, skönt!  Det är alltid lika trevligt att träffa dem, bortsett från det tråkiga med trasiga bilar då såklart.

Efter avklarade reparationer på RJ så åkte jag mot fabriken där jag skulle vänta in kollegan jag skulle byta bil med. Huvudvärken var på gång och jag hade knappt sovit på natten så jag började känna mig seg. Tänker att jag ska tanka på vägen tillbaks men kommer på att tankkortet tog en annan kollega med sig hem, och han är sjuk…. skit också.

Får bege mig hem till kollegan som bor en kvart bort. Han fick desinficera både sig och tankkortet och satte det på vindrutan på lastbilen. Hämtar det, vinkar till kollegan och åker till fabriken.

En halvtimme senare dyker nästa kollega upp och nu ska det bäras grejer. Jag måste tömma allt i den bil han har kört och lasta in det i den ”nya bilen”. Det tar nån timme, sedan parkerar jag min bil och kör kollegans bil till fabriken i Kungens Kurva där min personbil står. Låter det som en rörig dag? Det var värre än det jag skriver här!

Åsa ”Betongbruden” Karlström