Hem Mixat Serneke utökar samarbetet med Lansa

Serneke utökar samarbetet med Lansa

I kvarteret Mjölner i Växjö kommer 80 hyreslägenheter byggas.

Med Serneke som totalentreprenör uppför Lansa Fastigheter en fastighet med 80 hyreslägenheter i centrala Växjö. Där det är tekniskt möjligt används koldioxidreducerad betong.

– Projektet stämmer väl överens med vår vision att bygga fastigheter med stort miljöfokus i regioner med stark tillväxt, säger Lansas projektchef Ulrika von Wachenfeldt.

De 80 lägenheterna i kvarter Mjölner fördelas på en huskropp med ett underliggande garage. Den koldioxidreducerade betongen går i linje med projektets höga hållbarhetsprofil liksom installationen av solceller med batterilagring och bergvärme.

Byggstart för fastigheten, som kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, är planerad till augusti 2021 och projektet ska vara färdigställt våren 2023.

Lansa och Serneke har redan inlett ett samarbete i kvarteret Lågan där det byggs 86 hyreslägenheter med inflyttning i juli.

– Vi är glada över att ha tecknat avtal med Lansa, som vi hittills haft ett mycket gott samarbete med, och är tacksamma för att få fortsatt förtroende, säger Fredrik Nilsson, arbetschef på Serneke.