Hem Betongbruden Sorg och glädje för Betongbruden

Sorg och glädje för Betongbruden

Betongbruden

Min katt Oden har varit sjuk ett tag och häromveckan togs det prover som visade på låga nivåer av både röda och vita blodkroppar. Proverna skickades för vidare analys och jag avvaktade. Under tiden fick Oden smärtlindring.

Han var väldigt trött såklart och orkade inte så mycket men brukade i alla fall komma och hälsa när jag kom hem från jobbet. I fredags när jag kom hem gjorde han inte det och jag hittade honom på hans favoritstol där han låg och myste med tassarna i elementet.

Han pratade med mig men efter att vi hälsat gick han och lade sig under akvariet där han hade ett krypin. Han brukar i vanliga fall hålla sig framme en stund så det kändes inget bra.

Efter ett par timmar kollade jag läget och då var han vaken men kändes kall, inget bra tecken. Ringde till djursjukhuset AniCura Bagarmossen vid 21-tiden och fick prata med en jättetrevlig kille. Jag förklarade symptomen och de första provsvaren och frågade hur stor sannolikhet det var att det fanns något att göra för en 13-årig kisse som dessutom inte kan sövas. Inte stor alls fick jag till svar vilket var väntat. Då kommer vi in så får han gå vidare sade jag.

Åker till Bagarmossen med en trött Oden och blir genast insläppt av samma kille som jag pratade i telefonen med. En kort väntetid sedan inskrivning och så blev vi visade till ett rum. Oden fick ligga kvar i sin trygga transportbur och jag klappade honom och pratade med honom till hans hade somnat.

Efter det tyckte jag inte att det fanns någon anledning att stanna kvar så jag gick medan veterinären gav sprutan med avlivningsvätskan. Jag tror på återfödelse så för mig är kroppen bara ett skal så jag ville inte ha vare sig den eller aska. Fredagen och lördagen var tuff med lite ångest och svårt att andas, vi har ändå levt ihop i snart 13 år så det är tomt här hemma.

Han var oerhört personlig, svarade på tilltal, kunde inkallning, sitt, ligg, vacker tass, sitt fint. Han var ju till och med uppe i Sundsvall på jobb med mig. Samtidigt känns det bra att han slapp lida och bemötandet på djursjukhuset var suveränt.

För att berätta något roligare så har jag varit och träffat en kille som ska få renovera min Plymouth Barracuda -66. Han ska fixa plåtjobb och lack. Det kommer bli dyrt, men han är duktig och jag längtar tills jag får se den klar. Och tills jag får se pappas min när han får se den, bilen var hans och färgen jag ska lacka den i är hans val som jag är övertygad om blir bra på den bilen. Spännande men nervöst!

På jobbsidan är det lika rörigt som vanligt. Hoppar mellan Skanska och Betongindustri, just nu mest Betongindustri. I april och en vecka in in maj kommer jag utgå från en fabrik i Sollentuna, fel sida av staden för mig men min favoritfabrik och en bra bil att köra där och det är frivilligt.

Tills dess har jag semester i nio dagar vilket känns välbehövligt. Åker till familjen och jag vill önska alla en riktigt Glad Påsk!

Åsa ”Betongbruden” Karlström