Hem Hållbarhet ”Ett naturligt steg för oss”

”Ett naturligt steg för oss”

Thomas Concrete Group blir medlem i Sweden Green Building Council.

Som ett led i arbetet mot en hållbar byggbransch blir Thomas Concrete Group medlem i Sweden Green Building Council (SGBC).

Karin Gäbel.

– Det är ett naturligt steg för oss. Hållbarhet har funnits på vår agenda sedan många år och vi har aktivt arbetat med att minska klimatpåverkan från vår verksamhet. Vi har drivit utvecklingen av alternativa bindemedel och bidragit till olika projekt inom branschen, säger Karin Gäbel, hållbarhetschef på Thomas Concrete Group.

SGBC är Sveriges ledande medlemsorganisation inom sitt område. Genom certifiering, utbildning och opinionsbildning gynnas både människor och miljö. Tillsammans med andra medlemsföretag och organisationer kan nu Thomas Concrete Group driva på utvecklingen mot ett hållbart byggande.

– Ett samarbete inom branschen är den enda vägen mot ett hållbart byggande. Vi vill gärna delta i utvecklingen av olika certifieringssystem och verktyg genom vår kunskap och erfarenhet inom betong och inte minst klimatförbättrad betong, säger Karin Gäbel.