Hem Betongbruden Mjukstart med nattjobb för Betongbruden

Mjukstart med nattjobb för Betongbruden

Foto: Åsa Karlström

BetongbrudenEfter en välbehövlig ledig vecka som tillbringades hos familjen är jag tillbaka hemma.

Min lediga vecka var härlig med hundpromenader, kattgos och utflykter till diverse bruk och hus från 1700-talet där man förut skeppade ut järn. Österbybruk är ju en gammal bruksort och har mycket intressant att titta på för den som är historiskt intresserad.

Sommartid ger den mycket duktiga lokala teatergruppen en föreställning som heter Jernets fångar. Det är en lysande skildring över hur det var att arbeta i smedjan på bruket. Den spelas i Österbybruks samtida smedja och kan rekommenderas varmt, det är utan tvekan värt att åka en bra bit bara för att se den.

När jag gick i gymnasiet opererade jag mitt öra på grund av en hörselskada och efter det krävs ”service” av örat två gånger om året. Det är dags nu och den senaste läkaren som utförde denna ville att jag skulle ta ett hörselprov också. Dels för att det var längesedan sist och dels för att han är förbryllad över att jag hör så bra som jag gör.

Hörselbensprotesen har inte kontakt med trumhinnan och ändå har jag i stort sett normal hörsel. Märkligt men glad är jag, såklart. Även om dagens hörapparater är väldigt små och smidiga är det helt klart lättare att jobba utan sådana i mitt jobb.

Efter servicen blir det nattjobb på Betongindustri. Jag ska byta av kollegan på fabriken i Värtan. Nattjobben är som vanligt frivilliga och det känns lagom att starta med två nattjobb och sedan långhelg såhär efter ledigheten.

Just ja! Bara så ni vet så var det badpremiär i måndags (annandag påsk)! Det var dock inte jag som badade utan min syster som tyckte att det var dags att starta säsongen.

Fy fasen, jag väntar ett par tre månader till jag. Inte ens badtokiga hunden följde med hela vägen ut. Det ÄR ju bevisat hälsosamt för en hel rad med saker men jag tror jag föredrar att vara lite ohälsosam då…

Åsa ”Betongbruden” Karlström