Hem Mixat Hammarviken förvärvar BESAB

Hammarviken förvärvar BESAB

BESAB

Företagsgruppen Hammarviken går in som majoritetsägare i anläggningsföretaget BESAB, ett av Sveriges ledande bolag inom bland annat betongarbeten.

– Hammarviken och BESAB passar bra tillsammans med lika syn på värdegrunder och delat intresse kring innovation och affärsutveckling. Hammarviken kommer tillsammans med tidigare ägare och ledning i BESAB att fortsätta utveckla bolaget i kompanjonskap, säger Sofia Regestad, vd för Hammarviken Företagsutveckling AB.

Med mångårig erfarenhet av avancerade arbeten har BESAB blivit en välkänd specialist i branschen. Tillsammans med Hammarviken är ambitionen att bli en mer heltäckande leverantör av tjänster inom berg, betong och grund. Det Göteborgsbaserade bolaget grundades 1956 och har närmare 180 anställda. Omsättningen ligger runt 500 mkr.

– Genom att tillföra en industriell långsiktig huvudägare som Hammarviken möjliggörs en ökad utvecklingstakt av vår verksamhet samtidigt som vi påskyndar generationsväxlingen och bibehåller ledningens aktiva ägande, säger Christian Kleen, vd på BESAB.