Hem Mixat Ny vd för Benders Sverige

Ny vd för Benders Sverige

Mats Jakobson och Ove Bender
Mats Jakobson och Ove Bender.

Den 3 maj tillträder Mats Jakobsson som vd för Benders Sverige AB. Nuvarande vd:n, Ove Bender, träder in som koncernchef för Bendersföretagen där flera bolag i Sverige och utlandet ingår.

– Vi står inför en generationsväxling på många nivåer inom koncernen och jag ser det som mycket viktiga frågor att jobba med i god tid. Nu ser jag fram emot några spännande år av fortsatt tillväxt under Mats ledning, samtidigt som vi med gemensamma krafter förbereder för en långsiktig föryngring, säger Ove Bender.

I och med bytet av vd räknar Ove Bender med att få mer tid för strategiskt utvecklingsarbete.

– Det känns väldigt tryggt att lämna över den dagliga driften till Mats, som efter mer än trettio år känner både företaget och mig utan och innan. Ansvarsfördelningen inom koncernen som helhet får helt enkelt växa fram under året som kommer, säger Ove Bender.

Mats Jakobsson, som idag är vice vd och marknadschef för Benders Sverige, inledde sin karriär i bolaget som säljare i USA 1988. Hans roll som marknadschef övertas av Stefan Kvist som arbetat på Benders i tio år.

– Att få det här förtroendet känns oerhört hedrande och jag ser fram emot att ta mig an en rad utmaningar inom områden som hållbarhet, digitalisering och fortsatt utveckling av nya produkter och produktionsmetoder – självklart med Ove som fortsatt bollplank, säger Mats Jakobsson.