Hem Mixat Stor efterfrågan på padelhallar

Stor efterfrågan på padelhallar

Padelhall
Byggnation av Padelhallar - en trend som håller i sig. Foto: Borga.

På kort tid har racketsporten padel blivit väldigt populär. Hallbyggarkoncernen Borga i Skara uppger att en tredjedel av alla förfrågningar sedan i höstas handlar om padelhallar.

– Vi ser att padel är en sport som uppskattas av många och som kommit att stanna, säger Tor Fjaestad, säljchef på Borga Plåt.

Trots sportens popularitet säkrar många byggare upp sig med möjligheten att omvandla lokalen till andra verksamheter. De flesta padelhallar byggs med dimensionerad betongplatta för framtida verksamhet, vikport och utrymme för WC, kontor och omklädning.

I höstas tog Borga fram ett padelkoncept för att underlätta för kunder att räkna på investeringen och ta ett snabbt köpbeslut.

– Våra padelkoncept visar vad som ingår i vår egen lösning. Men många gånger har kunden egna önskemål som vi lyssnar av och ger sedan råd och ett anpassat förslag, säger Tor Fjaestad.

Efterfrågan är enorm. Under 2021 planerar Borga att färdigställa fem banor i Skara, fyra i Skellefteå och Mönsterås, två i Hultsfred, Vingåkra respektive Töreboda och ett ännu inte fastställt antal banor i Eskilstuna.