Hem Mixat Inhouse Tech bygger i Göteborg

Inhouse Tech bygger i Göteborg

Krokslätt

På Landshövdingegatan i Krokslätt i centrala Göteborg byggs ett flerbostadshus med 13 st lägenheter och garage i bottenplan. Inhouse Tech är projektets huvudkonstruktör och gör system- och bygghandlingsprojektering för byggnadskonstruktionerna.

Byggnaden sprängs in i berget och byggs i souterräng med så mycket som tre våningars motfylld mark på sidan av huset. Detta ställer särskilda krav på konstruktionens lastupptagande förmåga.

KrokslättHuset byggs med bjälklag av platsgjuten betong på lägenhetsskiljande väggar och källarytterväggar av prefabricerad betong. Alla bjälklag förses med golvvärme.

Betongstommen ger bra motstånd mot krafterna på huset samtidigt som den innebär en snabb och effektiv byggnation och ett slutresultat med goda ljud- och klimategenskaper i lägenheterna. På taket ryms en gemensam samlingslokal och en terrass med plats för spabad och avkoppling.