Hem Mixat Jobzone ska motverka oseriösa aktörer

Jobzone ska motverka oseriösa aktörer

Jobzone Construction

När byggtakten ökar markant sker det samma med antalet oseriösa aktörer. Rekryterings- och bemanningsföretaget Jobzone Construction satsar stort för att bidra till en ökad trygghet i branschen.

Katarina “Kasia” Lock.
Katarina “Kasia” Lock.

– Det går inte att vara passiv i frågan om samhällsproblemet. Jag har märkt att många arbetssökande och kunder vänder sig till oss och tipsar varandra för att de känner av tryggheten Jobzone skapar, säger nya regionchefen Katarina “Kasia” Lock.

Genom en etablering i Östergötland blir Jobzone Construction rikstäckande. Ambitionen är att möta efterfrågan på arbetskraft och samtidigt motarbeta opålitliga företag i byggsektorn.

– Vi har märkt av ett ökat antal beställningar, inte minst i Östergötland dit vi nu
förankrat specialister med god marknads- och lokalkännedom. Nu räknar vi med att positionera oss som en av de största aktörerna inom byggbemanning och har alla förutsättningar med vårt nya team, säger marknadsområdeschefen Stefan Qwick.

På grund av ett snårigt kontrollsystem är det möjligt för oseriösa aktörer att marknadsandelar. Katarina Lock och Stefan Qwick understryker att det rådande läget är en politisk fråga som inte går att lösa på egen hand. För att lyfta upp problemet bildade de nyligen branschföreningen Byggbemanningsföretagen tillsammans med branschkollegor.

– Kunder som vänder sig till oss vet att allt går rätt till. Vi har goda villkor, ett
omfattande säkerhetstänk och bra relationer med samtliga konsulter, säger Stefan Qwick.