Hem Mixat Fischer lanserar ny betongskruv

Fischer lanserar ny betongskruv

En ny ytbehandlad betongskruv för utomhusbruk är på väg ut på marknaden. Fishers mekaniskt galvaniserade Ultracut FBS II CP ska leva upp till de högt ställda kraven.

– Vi har länge upplevt en efterfrågan på lösningar för utomhusmiljöer som inte kräver rostfria skruvar. Med Ultracut FBS II CP lanserar vi en extremt hållbar och tillförlitlig skruv som placerar sig mittemellan elförzinkad och rostfri betongskruv, säger Lars Holbaek, Nordic Product Manager på Fischer A/S.

Luftfuktighet, kondensation och saltföroreningar är viktiga faktorer vid valet av rätt infästning.

– Det ställs väldigt olika krav på skruvens slitstyrka, hållbarhet och yta beroende på miljön som de ska monteras i. För inomhusmiljöer med låg luftfuktighet kan man med fördel använda våra elförzinkade skruvar, och hittills har man bara kunnat välja mellan olika rostfria skruvar som oftast är anpassade för krävande eller extrema utomhusmiljöer med betydande luftfuktighet och mycket föroreningar, säger Lars Holbaek.

När omgivningen är fuktig eller våt är det viktigt att infästningen är robust och står emot tiden och vädret utan att rosta eller brytas av. Ultracut FBS II CP presterar mellan 2000 och 2160 timmar i neutrala saltspraytester där skruvarnas slitstyrka och livslängd utsätts för korrosiva saltblandningar liknande dem i den verkliga miljön.