Hem Hållbarhet “Betong en förutsättning för hållbara samhällen”

“Betong en förutsättning för hållbara samhällen”

Karin Gabel
Karin Gabel.

Betong är en förutsättning för att kunna bygga hållbara samhällen. Det säger Karin Gäbel, hållbarhetschef för Thomas Concrete Group. 

– Tillsammans med våra kunder och aktörer i byggbranschen skapar vi hållbara samhällen när det gäller byggnader och infrastrukturprojekt som exempelvis vägar, broar, tunnlar och järnvägar, säger Karin Gäbel, som tillträdde sin roll förra året.

Thomas Concrete Group är en av de största, oberoende koncernerna globalt. I Sverige har bolaget 34 betongfabriker och fyra fabriker för prefabricerade betongelement. Dessutom finns egna fabriker i Tyskland, Polen och USA. Hållbarhet står högt på agendan och ambitionen är att erbjuda en helt klimatneutral betong till 2030.

– Vår bransch står inför stora utmaningar framöver. Därför känns det extra bra att ha hamnat i en koncern där man arbetar långsiktigt och målmedvetet, inte minst hållbarhet. Några exempel på projekt där vår klimatförbättrade betong använts är Västlänken, Karlatornet, brf VIVA i Krokslätt, Kungsbacka Badhus och Löfbergs Lila i Karlstad.