Hem Betongbruden Betongbruden: Nattjobb på E4:an

Betongbruden: Nattjobb på E4:an

BetongbrudenEn och en halv veckas rätt motigt arbetande kändes det välkommet när chefen ringde och frågade om jag ville köra ett lass på torsdag kväll.

Det skulle vara tre kubik, rännlossning utmed E4:an.Jag som knappt repat mig från eländeslossningen med ränna blev lite tveksam men efter att ha forskat lite om vad det var för jobb så bestämdes det att jag skulle ta det.

Med mig skulle jag dessutom få kollegan Thomas som hjälp ifall det var många lossningsställen på samma plats. Då kunde han flytta bilen och jag köra rännan. Dessutom bor Thomas närmare lastbilen än jag, medan jag bor närmare fabriken vi skulle köra på så jag fick helt enkelt bilen framkörd, vilken lyx!

Jag började i alla fall torsdagen med sovmorgon och gjorde sedan ingenting fram till eftermiddagen då jag hade bokat en synnerligen välbehövlig massage. Efter den åkte jag och handlade nya skyddsglasögon och sedan var det vila till 21.15 då det var dags att åka till jobbet.

Är där först av oss tre som ska jobba men efter några minuter kommer Thomas med bilen och sedan anländer han som ska blanda betongen. Det blir en stunds väntetid innan det är dags att lasta. Flyttar bilen till labbet och väntar medan fabrikskillen gör rent blandaren.

Sedan tar vi prov på betongen dom ser fin ut men är en aning trög så det justeras med lite flytmedel. Får veta att vi blir uppmötta av en lots vid Stalands möbler i Kungens kurva så vi beger oss dit.

Precis när vi kommer dit ansluter en vit pickis så vi hänger på den.

 Vi kör ut på E4:an i sakta mak och längre bort ser vi att TMA-bilar har stängt av två filer. Det är nog för oss funderar vi och mycket riktigt svänger lotsen in där. Det visar sig att det är 12 st fundament till bullerplank som ska gjutas, fasen vad bra att kollegan är med!

Han tar plats bakom ratten och jag kör rännan. Med ständig telefonkontakt går jobbet snabbt och smidigt eftersom jag slipper flytta bilen mellan varje fundament. Kunden är tre herrar som är glada och trevliga och skämten haglar. De hade haft lite oflyt i sin förra gjutning men nu var de jättenöjda, betongen var fin och allt gick som det skulle.

Efter en snabb lossning körde vi tillbaks till fabriken och tippade returbetongen vi hade. Efter det tog kollegan över och spolade både bilen och rännan för att jag skulle få vila mina muskler. Jag sade till min chef dagen efter att det där med framkörning och spolning av bilen skött av någon annan var ju ett rätt bra upplägg men han sade att det skulle jag inte vänja mig vid. Tråkmåns.

Efter hela en timme och fyrtiosju minuters hårt (nåja…) arbete åkte jag hem och tog helg. Trevligt jobb, trevliga kollegor och trevlig kund, en perfekt start på helgen!

Åsa “Betongbruden” Karlström

Film: Thomas Fröjdendal.