Hem Mixat Webbinarium för ett modernt betongbyggande

Webbinarium för ett modernt betongbyggande

Saint-Gobain

Saint-Gobain bjuder in till ett webbinarium med temat Gamla gjutmetoder för betong i moderna konstruktioner och möjligheter till användning av återvunnen ballast och hantering av betonggjutningar i avlägsna projekt.

Betong har många goda egenskaper, vilka har gjort betongen till ett av världens mest använda material. Utvecklingen på hållbarhetsområdet och vissa byggprojekts specifika krav och förutsättningar ställer nya krav på materialet och dess användning.

För avlägsna projekt finns det möjlighet att separera inbyggandet av ballasten från övriga komponenter med en teknik som funnits sedan länge men som på senare tid tagits upp av Saint-Gobain Weber. Tekniken kallas för injekteringsgjutning. Denna teknik kan även möjliggöra ökad användning av ballast i form av återvunnen krossad betong.

För projekt där det är en hög tidspress och också möjligen ligger avlägset kan en väg för att rationalisera arbete vara att förenkla formsättningsarbetet. I olika tyngre konstruktioner exempelvis vindkraftsverk kan dessa teknologier sedan kompletteras med avancerade produkter för undergjutning och montage.

I ett webbinarium den 12 maj 9.00-9.30 går Martin Carlsson, Konceptchef Betong. Saint-Gobain Sweden AB, Weber, igenom metoder och produkter för ett modernt betongbyggande.

Läs mer och anmäl dig