Hem Betongbruden Betongbruden och den fokuserade eleven

Betongbruden och den fokuserade eleven

Betongbruden

Jag har haft en elev som ska lära sig att köra betongbil. I början så åkte hon med när jag körde och jag berättade och hon kunde ställa frågor. Hon fick även passa på att lära sig de två olika appar som vi använder i jobbet.

Idag på förmiddagen så kom chefen förbi med lite papper till henne och i samma veva såg vi på displayen i fikarummet att vår bil hade blivit färdiglastad. Då får vi skynda oss på sade jag och gav mig ut mot bilen medan hon tog med papprena och hängde på.

Det dröjde dock och jag undrade lite vart tusan hon tog vägen? Sedan ser jag att kollegan som lastat bredvid oss börjar köra och då ser jag min elev i hans bil?! Vad är det som händer, tänkte jag och anklagade honom för att ha snott min elev.

Det visade sig att eleven hade varit så fokuserad på sina papper att hon hade skyndat sig in i närmsta lastbil. Väl på väg in ser hon att det står grejer vid passagerarsätet (vilket det inte gör i min bil), kommenterar det utan att kolla upp, sätter sig i bilen fortfarande utan att kolla…

På förarplatsen sitter en väldigt förvånad kollega och funderar på om han ska säga något. Han bestämmer sig för att inte göra det utan börjar istället köra från blandaren.

DÅ ser eleven i periferin att det är orange vid förarplatsen istället för gult! En rätt så generad elev och en väldigt munter kollega stannade vi min bil så hon kunde byta till rätt fordon. Jösses vad vi skrattade!

För att göra saken ännu roligare så körde vi en skanskamålad bil och kollegan en i Betongindustris färger och de är INTE lika. Bäst att ha koppel på eleven framöver och folk får nog låsa om sig om de vill vara ifred.

Givetvis blev det ett inlägg på Facebook om fadäsen, det var för roligt för att inte bjuda på! Vis av erfarenhet kan jag lova att det där kommer hon få höra länge framöver.

Åsa “Betongbruden” Karlström