Hem Betongbruden Betongbruden på verkstan

Betongbruden på verkstan

Betongbruden

Jag skulle ersätta en kollega som kör på en av mina favoritfabriker en dag så jag var nöjd och glad. Fabriken ligger på andra sidan stan så även om jag inte skulle börja 07.30 så valde jag att åka hemifrån 05.30 för att slippa köerna.

Kom till fabriken 06.15 så det blev en stunds trevligt småprat. Vid sju gick jag ut och förberedde bilen men sedan blev det väntetid fram till halv nio då jag fick ett lass sprutbetong till en tunnel där jag inte hade varit förut, kul!

Kommer fram till tunneln, åker ner en bit och kommer till ett rödljus, ovanför det stod det otillåten infart på en ljustavla. Jag står lite illa till mitt i backen så jag tänker att jag ska flytta mig åt sidan. Jag har en stor maskin bakom mig men jag får plats framför så jag börjar backa. Håller koll i kameran och ser att det är gott om plats. Plötsligt smäller det till och skakar på kameraskärmen. Vad nu?!

Går ut och ser att visst fasen… den där maskinen har en lans som sticker ut flera meter framåt, det syntes ju inte på kameran. Skit också! Kollar lansen och ser att den ser helt orörd ut, så skönt!

Andas ut och vänder mig om och då ser jag att balkongen på bilen är rejält tillknölad, den är vikt 45 grader framåt. Jäkla skit!! Det betyder att jag absolut inte får klättra på stegen och bilen måste till verkstad. Tur i oturen så satt kameran fortfarande så pass bra att jag kunde lossa mitt lass.

Efter lite forskning visar det sig att min tagg (en liten plastpryl som sänder ut signaler så att man kan hittas vid ett eventuellt ras) som jag har inte funkar. Jag får åka upp igen och hämta en tillfällig lånetagg på deras etablering. Passar på att skicka bilder på min balkong till chefen. Ner igen och får veta att det blir väntetid. Efter en lång stund blir det min tur att lossa vilket går finfint.

Åker upp från tunneln och ringer chefen. Han har bokat tid på Swerocks verkstad. Åker till fabriken och ska spola ur bilen, halkar och ramlar i en trappa. Det gick väl rätt bra bortsett från att jag helst inte får halka eller ramla på grund av mina spända muskler. Börjar känna att jag borde ha stannat hemma imorse.

Kommer i alla fall fram till verkstaden utan fler missöden. Inne på verkstan får jag lite välförtjänta gliringar om att jag har “riktat” balkongen. Det hör till och jag gillar det så det var bara roligt.

Medan jag sitter i bilen och väntar så börjar man plocka isär och rikta upp grejerna. Samtidigt som det här är sånt som händer ibland så känner jag mig irriterad för att jag står där och kostar pengar helt i onödan. Dessutom skulle jag ha kört övertid, ännu tråkigare. Å andra sidan påpekade en chef att det kanske var lugnast att ha mig på verkstan just idag, han kan ha en poäng i det, haha.

Tack vare suverän service och trevligt folk på verkstaden var humöret bättre när jag åkte hemåt än tidgare på dagen, bra folk är verkligen guld värt!

Åsa “Betongbruden” Karlström