Hem Hållbarhet Ibrahim Baylan: ”Glad och stolt!”

Ibrahim Baylan: ”Glad och stolt!”

Ibrahim Baylan på Cementas presskonferens.
Ibrahim Baylan på Cementas presskonferens.

Näringsminister Ibrahim Baylan medverkade på dagens presskonferens där Cementa presenterade spadtaget för världens första fossilfria cementfabrik. Han tycker satsningen är ”oerhört välkommet”.

– Vi har satt upp målet att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland. Det är ett ansvar men ger även stora möjligheter till innovationer, sa Ibrahim Baylan.

Han nämnde Industriklivet som en viktig satsning och det är också de som står för hälften av de 25 miljoner kronor som förstudien till Cementas satsning kostar.

– Jag är väldigt, väldigt glad och stolt att vi har en industri och ett näringsliv som är aktivt och inte bara ser problem utan även möjligheter. För mig glädjande att Cementa vill ta steget framåt och visa övriga världen, här har Sverige sin viktigaste roll påverka utvecklingen i övriga världen, sa Ibrahim Baylan.

Det här kan ge exportmöjligheter, tror han

– Jag ser fram emot att fortsätta att arbeta tillsammans med Cementa för att se till att det här blir en verklighet och visa att det är fullt möjligt att leva ett gott liv men på ett sätt som inte förstör klimatet, avslutade Ibrahim Baylan.