Hem Betongbruden Betongbruden på minisemester

Betongbruden på minisemester

Trollhättan
Trollhättan, fotat från Oscarsbron. Foto: Åsa Karlström.

Jag hade en liten minisemester i helgen vilket var väldigt välbehövligt. Min syster föder upp hundar av rasen Podenco Ibicenco (Ibizahund) och en gång om året har rasklubben en träff på Ursands camping i Vänersborg.

BetongbrudenJag åkte ner i fredags och på vägen hittade jag en trevlig loppis. Han som hade den var raggare så det blev en hel del trevligt prat om jänkare och hojar. Jag fyndade två par snygga skor och hemgjord fläderblomssaft till mig och mamma.

På vägen passade jag även på att svänga förbi min ena chef som bor i Trollhättan och se hur han och hans familj bor. Jag hade inte varit i vare sig Trollhättan eller Vänersborg innan så det fanns mycket att titta på.

Jag vinkade till Skanskas betongfabrik i Trollhättan när jag passerade på vägen till campingen och tänkte att jag får svänga förbi och ta en titt på väg hem på söndagen. Kom fram till en superfin camping och installerade mig i stugan som jag delade med mina föräldrar. På kvällen var det grillning med övrigt hundfolk, trevligt.

Lördagen ägnades åt hundutställningar. Jag tog en promenad ut på de två pirarna nere vid vattnet och fascinerades av gjutningen som var av modellen “tippa några lass storsten här och så vräker vi betong över och jämnar till”. Det syntes mycket tydligt var man hade bytt betongsort, säkert har man använt returbetong till de här byggena.

Bert Karlsson som äger campingen kom förbi utställningsområdet en sväng men nöjde sig med att köra ner bilen på gräsmatten istället för att kliva ur. På lördagkvällen grillade vi återigen och det var väldigt trevligt. Fick stryk i kortspelet “Skitgubbe” men det var många år sedan jag spelade det så det får jag ta.

På söndagen var det hemresa som stod på schemat, med ett fikastopp på “Mäjens glass och maränger” med chefen, hans ena dotter och hans föräldrar.  Strax innan jag åkte tyckte chefen att jag borde passa på att kolla in ett gammalt ånglok i Trollhättan. Jag gillar det mesta som är gammalt och vem gillar inte ånglok? 116,8 ton vägde loket, maffigt!

Därefter körde jag vidare till Oscarsbron och tittade på forsen vid kraftverksdammen. Jag älskar berg och vatten så det var väl värt en tur dit! När jag var klar där så kom chefen på att det fanns en kyrka som jag bara MÅSTE titta på. Jag gillar kyrkor (gammalt, intressant arkitektur, historia) men jag bev lite förvånad att chefen föreslog något sådant.

Jag åkte i alla fall iväg till kyrkan och efter att ha väntat ut Gudstjänsten så kunde jag gå in. Chefen hade sagt att kyrkan är väldigt speciell men jag var lite skeptisk då den är byggd på 70-talet och det brukar vara för modernt för min smak. Jag blev dock så paff att jag bara stod och gapade i flera sekunder när jag kom in, vilket fantastiskt bygge! Det har i allra högsta grad med betong att göra så ni får läsa mer om den i nästa blogg. Ha det fint så länge!

Blommor i betongen i Vänersborg
Blommor i betongen i Vänersborg. Foto: Åsa Karlström.

Åsa “Betongbruden” Karlström