Hem Hållbarhet “Nu börjar man äntligen diskutera CCS på allvar”

“Nu börjar man äntligen diskutera CCS på allvar”

Karin Comstedt Webb
Karin Comstedt Webb.

I ett blogginlägg på cementa.se skriver Karin Comstedt Webb, hållbarhetschef för Cementa och HeidelbergCement Northern Europe, om reaktionerna på beskedet om CCS-satsningen.

Det var vid en presskonferens den 2 juni som HeidelbergCement-koncernen, där Cementa ingår, presenterade sin satsning för att få världens första klimatneutrala cementfabrik på plats i Slite på Gotland år 2030.

Karin Comstedt Webb skriver bland annat att näringslivet såväl som kunder och politiska beslutsfattare “tydligt har visat sin önskan att vara med när Sverige nu tar på sig ledartröjan för cementindustrins klimatomställning” och tar även upp ett antal frågor som ställs i diskussionen.

Länk: Nu börjar man äntligen diskutera CCS på allvar i Sverige