Hem Hållbarhet Cirkulär betong i ny logistikanläggning

Cirkulär betong i ny logistikanläggning

Med cirkulär betong i utvalda delar bygger Skanska en logistikanläggning på 8000 kvadratmeter i Haningeförorten Jordbro i Stockholms län. Kostanden är beräknad till 116 miljoner kronor. 

– Vi är mycket glada över att i nära samarbete med Turbinen Fastigheter utveckla en flexibel och framtidssäker logistikbyggnad och därmed fortsätta utvecklingen av Jordbro som logistiknav, säger Skanskas projektchef Andreas Melby.

Avtalet mellan Skanska och köparen Turbinen innebär att logistikanläggningen, med moderna och flexibla specifikationer, anpassas för två separata hyresgäster. Byggnationen startar omgående och tillträdet beräknas ske under det andra kvartalet 2022.

Ambitionen är att använda cirkulär betong i utvalda delar, en av Skanskas Industrial Solutions senaste innovationer inom hållbarhet.

– Cirkulär betong är ytterligare en materialsatsning för klimatsmart byggande vilket lämpar sig mycket bra i detta projekt, säger Henrik Ahnström, innovationschef på Skanska.

Enligt Turbinens affärsutvecklingschef Trotte Cederflod Engström har Jordbro ett av Stockholmsregionens bästa logistiklägen:

– Vi är förstås glada över att investera i ytterligare en anläggning här. Vi är väldigt stolta över samarbetet med Skanska, vilket ger oss möjligheten att erbjuda nya hyresgäster lokaler med modern standard.