Hem Betongbruden Betongbruden tar husbilssemester

Betongbruden tar husbilssemester

Hammarstrand
Hammarstrand. Foto: Åsa Karlström.

BetongbrudenDet var dags för semester efter första arbetsveckan så jag tog husbilen och begav mig till goda vänner i Gevåg utanför Hammarstrand, Jämtland.

Det är nog fem år sedan jag var där sist så det såg jag fram emot. Körningen tog större delen av dagen för jag var ju tvungen att kolla lite loppisar och sådär. Dessutom svängde jag förbi Ytterhogdal där min förre arbetsgivare har sin sommarstuga och tog en selfie som sedan postades på Facebook med kommentaren “Det finns så många fina ställen i Sverige”.

Det var min nuvarande chefs förslag att jag skulle jäklas lite och se hur lång tid det skulle ta innan bilden upptäcktes. Dessvärre var min förre detta arbetsgivares dotter där och pratade med honom i telefon så när bilden lades ut tog det typ 20 sekunder innan han ringde…haha.

Jämtland
Jämtland.

Semestern i Gevåg blev ganska slapp. Jag lånade formar och gjöt lite saker som jag inte har hemma, badade och läste en massa. Polaren hade haft betongkurs för grannar som aldrig hade gjutit förr och jag assisterade lite vid avformningen av grejerna, roligt!

Jag passade även på att besöka Ragunda gamla kyrka som är från 1400-talet. Där fick jag en guidning av en präst och vi hade ett intressant samtal om existentiella frågor, arkitektur och historia.

Är man i Hammarstrand så är det ett måste att besöka Jordgubbscaféet som ligger i Gevåg några minuter utanför samhället. Förutom att det är en helt fantastisk träkåk från 1896 där man fikar så finns det egenodlade jordgubbar och grädde och när vi var där fanns det även “jordgubbsgrottor” och så kaffe såklart. Godsakerna intas i trädgården med fin utsikt över Indalsälven. Väldigt trevligt!

Efter några dagar där fortsatte jag till Torråsen, Östersund. Där har ett par polare från ungdomen och deras barn en liten stuga på en underbar  skogstomt. Vi ses inte så ofta nuförtiden så det var ett kärt återseende. De har en son på 3,5 år och en dotter som är 8 månader. Jag älskar barn, det är verkligen en förmån att få upptäcka världen “på nytt” genom deras ögon.

Vi åkte till en badsjö en bit bort och badade, det var dotterns första utebad och hon verkade tycka att det var riktigt roligt. Givetvis blev det en del lek också, vi seglade till Gotland bland annat, det gick fortare än jag mindes det!

Indalsälven
Indalsälven. Foto: Åsa Karlström.

Efter lite middag och läggning av barnen kunde vi sitta och prata ett tag, trevligt. Dagen efter åkte vi och handlade och sedan var det dags att åka tillbaks mot Särna. Kom hem i rätt vettig tid på torsdagen efter att ha lyssnat på “Grabben i graven bredvid” hela vägen. Vilken pärla, tänk att jag har missat den!

I säng i skaplig tid för tvärtemot slappa semesterdagar med uppstigning runt 08.30 skulle klockan ringa 04.30 för fredagens jobb. Hua!