Hem Hållbarhet Domen mot Slite: Eneroth vill se snabb lösning

Domen mot Slite: Eneroth vill se snabb lösning

Tomas Eneroth
Tomas Eneroth.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth befarar stora problem om produktionen på Cementa i Slite på Gotland avstannar. Bland annat för möjligheterna att genomföra större planerade infrastrukturprojekt.

– Får vi problem med tillförseln av råvaror för att bygga är det inte bara jag som infrastrukturminister som får problem. Då får hela Sverige det, säger Tomas Eneroth (S) i en intervju med TT, och fortsätter:

– Det här handlar ju om tillväxt och investeringar för att klara klimatmålen. Det är väldigt viktigt att man snabbt hittar en lösning.

Inrikesminister Mikael Damberg hänvisade till utrikeshandelsminister Anna Hallberg när domen mot Slite kom upp på regeringens pressträff efter torsdagens regeringssammanträde.

– Det pågår ett intensivt departementsövergripande arbete i regeringskansliet för att titta på den här frågan och analysera den och se konsekvenser framåt, sa Anna Hallberg enligt TT.

Utrikeshandelsministerm hänvisade sedan i sin tur till Ibrahim Baylans möte med riksdagens näringsutskott som är preliminärbokat den 4 augusti och hävdar att “ord står mot ord” i frågan huruvida underlagen som Cementa hade med i sin miljökonsekvensbeskrivning var kompletta eller inte.