Hem Mixat Inget nytt efter möte med Baylan!

Inget nytt efter möte med Baylan!

Den 4 augusti träffades Malin Löfsjögård och Ibrahim Baylan för andra gången.

På onsdagen träffade näringsminister Ibrahim Baylan och bostadsminister Märta Stenevi Svensk Betongs vd Malin Löfsjögård för ett uppföljningsmöte med anledning av Mark- och miljööverdomstolens avvisning av Cementas ansökan om förlängd brytning av kalk vid fabriken i Slite. Något konkret besked kom inte fram.

– Jag är förstås besviken och hade hoppats på mer, läget är akut vilket vi framförde vid vårt första möte den 22 juli och det behövs snabbt komma fram konkreta förslag och en tidplan, säger Malin Löfsjögård.

Ibrahim Baylan betonade att han inser allvaret i situationen men att han avvaktar regeringens egen konsekvensanalys som beräknas vara färdig nästa vecka.

– Jag förstår att de vill verifiera den konsekvensanalys som vi och Byggföretagen lade fram vid förra mötet, men faktum kvarstår att Cementas tillstånd löper ut 31 oktober och tiden är knapp. Läget blir allvarligare för varje dag som går, vi närmar oss varsel och byggkris, säger Malin Löfsjögård.

Ibrahim Baylan nämnde att han ser över alternativ för att minimera konsekvenserna.

– Vi vill att han undanröjer konsekvenserna, säger Malin Löfsjögård.

Trots att inget nytt besked kom tycker Malin Löfsjögård att mötet var viktigt.

– Det är bra med dialog och vi framförde på mötet att vi förväntar oss att få en inbjudan till nytt möte i slutet av nästa vecka då regeringens egen konsekvensanalys är klar. Jag förstår om Ibrahim Baylan inte vill spekulera om alternativ förrän han vet att de kan genomföras, men nu måste en lösning komma upp på bordet. Faktum kvarstår att den 31 oktober är sista datum för tillverkning i Slite, det kan vi inte skjuta fram, säger Malin Löfsjögård.