Hem Mixat ”Bra att regeringen inser allvaret!”

”Bra att regeringen inser allvaret!”

Malin Löfsjögård, vd för Svensk Betong.
Malin Löfsjögård, vd för Svensk Betong.

Malin Löfsjögård, vd på Svensk Betong välkomnar regeringens besked idag om att förlänga tiden för Cementas befintliga brytningstillstånd av kalksten i Slite med åtta månader.

-Bra att de inser allvaret och att de bekräftar vår konsekvensanalys som vi lämnade in till regeringen i mitten av juli. Men förslaget skjuter egentligen bara problemet framåt åtta månader och det är inte speciellt lång tid i det här sammanhanget, säger Malin Löfsjögård.

Hon hänvisar till Svensk Betongs analys att en omställning till import tar minst två till tre år.

-Den stora osäkerheten kvarstår tyvärr med det här förslaget. Det måste ges långsiktiga förutsättningar för samhällsbyggnadssektorn och basindustrin, speciellt om vi ska klara samhällsutveckling och klimatomställningen, säger Malin Löfsjögård.