Hem Betongbruden Betongbruden bland bilar och vattenfall

Betongbruden bland bilar och vattenfall

Fjätfallen
Fjätfallen. Foto: Åsa Karlström.

BetongbrudenJag var lite nervös på fredagen när jag fick körning i Mora. Det var utlovat cruising i Särna och jag tänkte att det skulle bli svårt att hinna i tid. Men det löste sig finfint, hann passera duschen och satte mig sedan på cykeln och susade ner till byn en kilometer bort.

Planen var att hinna få ett bra bord på restaurang Bella Capri som för övrigt är ett måste om man har vägarna förbi. Supergod mat och väldigt trevlig personal. De har oförtjänt lågt betyg på Google tycker jag som har hunnit prova lite olika mat där vid det här laget, från mig får de tveklöst 5/5 och det är alltid mycket folk där verkar det som.

Beställde mat och en starköl, det blev Schnitzel med råstekt potatis oc hemslagen bea och så en Höga Kusten-öl till det. Bästa tänkbara väder också, varmt och soligt. Lagom till att jag fick maten började bilarna komma, härligt!

Jag älskar cruising och alla fina gammelbilar och satt där och drömde om när min Plymouth Barracuda blir renoverad. Ett par timmar hann jag sitta i solen och mysa innan jag kände att kroppen sade ifrån, det var värk och huvudvärk på gång vilket var väntat denna gång. Tråkigt såklart, men efter god mat och fina bilar i solskenet kände jag mig ändå nöjd och glad när jag cyklade hemåt.

På lördagen vaknade jag sent och som jag redan räknat med var det en dålig dag för kroppen. Släpade mig ur sängen vid 10 och tänkte att det får nog bli en sol- och läsdag.

Efter några timmar var jag fortfarande trött som fasen men funderade på om jag kanske skulle köra en sväng med husbilen i alla fall. Då kom det plötsligt en helikopter och hovrade strax ovanför fikarummet och husbilen! Vad fasen?!

Jag älskar helikoptrar, jag tycker att de är balla som kan hovra, så jag for ut och kollade. Lagom till att jag kom på att jag borde fotografera stack den. En stund senare hörde jag den när den lyfte från granntomten. Det förklarar varför den stod strax ovanför fabriken, han kollade var han skulle gå ner såklart.

Att lossa till helikopter är min absoluta drömlossning, jag skulle gladeligen jobba gratis om jag fick chansen att köra till ett sådant jobb, oavsett var någonstans i landet det är.

Efter den upplevelsen var jag i alla fall lite piggare och jag hade ingen huvudvärk så jag tänkte att jag kan ju köra en sväng. Åkte ut och tittade på Fjätfallen, ett underbart vattenfall som en kollega tipsat om. Efter det körde jag lite planlöst och provade vägar som såg intressanta ut medan jag lyssnade på en spännande ljudbok.

Rätt vad det var när jag kom åkande på en grusväg åtskilliga kilometer in i skogen ser jag en liten timmerstuga med en förstubro på kanske 2 x 3 meter med ett räcke runt. Fortsätter förbi och va? Vänta nu? Stod det en ren på förstubron?!!

Backar tillbaks, tänker att de har ju så stora horn så om det nu stod en där kanske den hade fastnat. Jodå, det står en ren på förstubron! När jag ropar åt den att “där kan du väl inte stå” verkar den hålla med, vänder med viss möda och går ner! Polaren föreslog fyndigt att det kanske var renhållningen…

Foto: Åsa Karlström. 

Åsa “Betongbruden” Karlström