Hem Mixat Hållbart i längden när Areco bygger kontorslokaler

Hållbart i längden när Areco bygger kontorslokaler

Areco

När fastighetsföretaget Areco Properties bygger kontorslokaler på Arlövsvägen i Malmö föll valet för stomentreprenaden på Contiga.

– Contiga har varit förstående och lyhörda för våra behov längs hela vägen och nu ser vi fram emot produktionen, säger Anders Hinn, projektchef från konsultbolaget Magnacon som representerar Areco Properties.

I slutet av förra året inleddes projekteringen. Contiga ska stå för stommarna i de nya kontorslokalerna som har en totalyta på 3000 kvadratmeter uppdelat på tre plan.

– Stommen är ju byggnadens ryggrad, så det är otroligt viktigt att den görs av bra material och att det är hållbart i längden. Eftersom det krävs ganska mycket betong i en sådan här byggnad var det viktigt för oss att den var miljövänlig, säger Anders Hinn.

Contiga stod för alla nödvändiga lastberäkningar, vilket enligt Anders Hinn var en enorm avlastning. Tyvärr ledde behovet av oväntade saneringsåtgärder på tomten till att projektet blev förskjutet ett halvår.

– Om några veckor inleds själva produktionen och vi ska äntligen få se stommarna på plats.