Hem Hållbarhet Contiga levererar stomentreprenad till Karlastaden

Contiga levererar stomentreprenad till Karlastaden

Karlastaden

Contiga har levererat specialframtagna stommar till Sernekes bygge av en hotell- och konferensanläggning i Karlastaden i Göteborg.

– Det är många i regionen som har Contiga som samarbetspartner, vilket gjorde att det kändes som ett väldigt tryggt val. Sedan var det även andra faktorer som vägde in, bland annat har Contiga en verksamhet hyfsat nära Karlastaden. Det innebär korta leveranser och är därmed ett miljövänligt alternativ, säger Anders Gustafson, arbetschef på Serneke Sverige AB.

Kraven på hållbarhet och miljövänliga alternativ präglar hela arbetet med Karlastaden-projektet. Hotell- och konferensanläggningen byggs i anslutning till Karlatornet, Nordens högsta byggnad som bland annat innefattar över 600 lägenheter.

– Contiga har kommit med mycket kreativa förslag för att optimera den leveransen vi efterfrågar, vilket vi är otroligt glada över, avslutar Anders Gustafson.

Montaget av stommarna påbörjas i slutet av augusti. Sommaren 2024 ska hotell- och konferensanläggningen vara klar.