Hem Mixat Bosch lanserar kraftfull borrhammare

Bosch lanserar kraftfull borrhammare

GBH 18V-45 C Professional

Bosch presenterar en ny borrhammare i sin Biturbo-serie med batteridrivna verktyg. GBH 18V-45 C ska klara även de mest krävande uppgifterna.

Borrhammaren kan användas till mejsling och borrning i betong, murverk och sten – till exempel i samband med byggnadskonstruktion. Den kan nyttjas med batteriet ProCore18V på 12,0 Ah för maximal prestanda.

Tack vare en slageffekt om hela 12,5 joule klarar GBH 18V-45 C Professional de tuffaste jobben samtidigt som det är lättare än andra nätanslutna modeller.

Ett test utfört av Dekra Testing på uppdrag av Bosch Power Tools visar att den nya borrhammaren i en jämförelse med konkurrerande modeller är starkast på marknaden mätt efter borrlängd per laddning. Med en borrlängd på 427 cm per laddning med ProCore18V 12,0 Ah presterade GBH 18V-45 Professional bättre än övriga modeller i testet som klarade 341 cm respektive 260 cm per laddning.

Borrhammaren är utrustad med säkerhetsfunktionen Kickback Control som minskar skaderisken genom att stänga av motorn om verktyget oförutsett skulle rotera runt borraxeln, till exempel om borren fastnar.

Bosch introducerar under 2021 en rad nya verktyg i Biturbo-serien, som alla ska vara kraftfullare än bolagets existerande batteridrivna maskiner. Professionella användare får med de nya modellerna tillgång till maskiner med effekter om 1000-2200 watt.