Hem Mixat Malin Löfsjögård: “Naivt och verklighetsfrånvänt!”

Malin Löfsjögård: “Naivt och verklighetsfrånvänt!”

Malin Löfsjögård, vd för Svensk Betong.
Malin Löfsjögård, vd för Svensk Betong.

Idag kom beskedet att Högsta domstolens inte ger Cementa prövningstillstånd för sitt överklagande av Mark- och miljööverdomstolens avslag av fortsatt kalkstensbrytning i Slite.

– Nu är också det här alternativet borta och regeringen måste agera. Det finns inga kortsiktiga lösningar, till exempel via import, att ersätta produktionen i Slite till nästa sommar. Det har vi varit tydliga med i vår konsekvensanalys som också har bekräftats av regeringens egen analys. Agerar inte regeringen nu skyndsamt har vi snart ett byggstopp med varsel för flera hundra tusen personer, säger Malin Löfsjögård, vd på Svensk Betong.

Förslag som förts fram om att rakt av ersätta cement och betong med andra material som trä tycker hon är naivt.

– Det är verklighetsfrånvänt att tro något sånt. Betong behövs även för hus med trästommar och det finns många andra konstruktioner där det inte ur kvalitets- och beständighetskrav är möjligt att ersätta betong med trä eller andra material, säger hon.