Hem Mixat Komplext projekt vid Essingeleden

Komplext projekt vid Essingeleden

Efter ett gemensamt anbud har Trafikverket utsett Lambertsson till utmärkningsansvariga när Svensk Armering & Betong Byggen AB ska byta brolager på Södertäljevägen vid Essingeleden i Stockholm.

– Vi har alla de här delarna i vår organisation redan från början. Vi levererar inte bara en produkt utan allt till ett bygge, säger Johan Hägg, TA-chef för region Öst på Lambertsson.

Uppdraget innebär att Lambertsson blir ansvariga för projektets trafikanordningsplan och ska leverera och etablera trafikanordningar, samt att förse byggarbetsplatsen med ström, byggplattform och modul.

Under byggets gång kommer den hårt trafikerade Södertäljevägen att vara öppen för trafik.

– Det är jätteviktigt att alla projekt som jobbar vid en väg eller på en väg har rätt skydd för allas säkerhet. Vi har kompetensen och specialkunskapen för att leverera alla sorters trafikanordningsplaner. Det är vår styrka, säger Johan Hägg.

Körbanorna på Södertäljevägen kommer att flyttas i sidled och hastigheten kommer att reduceras, men det kommer att vara full framkomlighet på Södertäljevägen och Västberga allé under projektets gång.

Arbetet sker dag- och nattetid från augusti fram till månadsskiftet mellan oktober och november.