Hem Mixat Puvac tar över Jerneviken Maskin och Jack Midhage

Puvac tar över Jerneviken Maskin och Jack Midhage

Foto: Jerneviken Maskin.

Som ett led i sin förvärvsstrategi tar Helsingborgsbaserade företaget Puvac över både Jerneviken Maskin AB och Jack Midhage AB.

– Både Jerneviken och Midhage är mycket välkända och välskötta företag som kompletterar varandra väldigt bra, säger Torbjörn Bengtsson, vd i Puvac AB.

Puvac ser en bra potential i marknaden för bygg- och anläggning och behovet av skärande och håltagande i till exempel betong. Jerneviken Maskin AB med basen i Göteborg och Jack Midhage AB med rötterna i Båstad har båda breda sortiment av maskiner, diamant- och hårdmetallverktyg liksom tillbehör, för kapning, borrning och slipning.

De båda företagen har över 40 års erfarenhet av branschen och i och med övertagandet  får Puvac. Skandinaviens största och bredaste sortiment av maskiner och verktyg för bygg- anläggnings- och demoleringsindustrin och även ett brett utbud mot rental-sektorn.

Puvacs ambition är att investera ytterligare i båda företagens anläggningar, personal och nuvarande produktsortiment, men även i distribution av nya produkter från världsledande tillverkare av framför allt maskiner. Ytterligare strategiska företagsförvärv utesluts inte.

– Vi ser fram emot att utveckla båda företagens verksamhet ytterligare, säger Torbjörn Bengtsson.

Bakom Puvac står Ängelholmsfamiljen Bengtsson, med bakgrund i bland annat Pullman-Ermator AB.