Hem Mixat Svensk Betong i nytt möte med regeringen!

Svensk Betong i nytt möte med regeringen!

Malin Löfsjögård, vd för Svensk Betong.
Malin Löfsjögård, vd för Svensk Betong.

Imorgon den 8 september träffar Svensk Betongs vd Malin Löfsjögård företrädare för regeringen för fortsatta diskussioner om cementkrisen.

-Vi har begärt ett nytt avstämningsmöte med regeringen. Så imorgon kommer vi att träffa statssekreterarna för näringsministern och bostadsministern, säger Malin Löfsjögård.

Malin träffar Emil Högberg, statssekreterare hos Ibrahim Baylan, och Elin Olsson, statssekreterare hos Märta Stenevi, tillsammans med företrädare för Byggföretagen, Svemin, Industriarbetsgivarna och Teknikföretagen.

-Vi behöver på mötet få bekräftat att tidplanen håller för det så kallade 8-månaders förslaget som regeringen remitterade i förra veckan. Tiden är knapp och den här speciallagen måste vara på plats i god tid så att Cementa kan få ett tillfälligt förlängt tillstånd för att bryta ur den kvarvarande kalkstenen inom nuvarande tillstånd, säger Malin Löfsjögård.

Cementas nuvarande tillstånd löper ut den 31 oktober.

-Men samtidig är detta bara en kortsiktig lösning och det behövs ytterligare politiska initiativ för att undvika att krisen bara flyttas fram till nästa sommar, avslutar Malin Löfsjögård.