Hem Betongbruden Betongbruden och en perfekt start

Betongbruden och en perfekt start

Foto: Åsa Karlström.

BetongbrudenFredag morgon, kyligt men fint väder. Jag fick ett rännlass med 6,5 kubikmeter upp mot Grövelsjön. Kul med lite omväxling, annars är det rätt mycket Idre/Himmelfjäll vi kör till utöver Projektet.

Ungefär en timme senare kör jag in på en grusväg i skogen och ser min kollega på väg ut från en mysig skogstomt där han har lossat till en grundplatta. Jag ser flera formar runtomkring och tänker att han fick det snabba jobbet, han.

Pratar med kunden och vi ska börja med den stora plattan, sedan har de två plintar och en mindre platta som ska gjutas. Och så en liten skvätt på en garageplatta som inte blev klar gången innan. Jag kör ut rännan max och ser att fallet kunde ha varit bättre. Vi provar att snurra ut betong men den är för styv så jag lättar upp konsistensen en aning.

Medan det blandas hinner vi konstatera att jag nog är ensam tjej i Dalarna som kör (inte nu längre, finns en till som nyss har börjat köra betong), att jag kommer från Stockholm men vägrar kalla mig Stockholmare eftersom jag har växt upp på landet 5-6 mil utanför staden och att vi alla har någon anknytning till hästar antingen egen erfarenhet eller partners som har häst. Trevligt snack i iskall nordan men soligt i alla fall.

Betongen ser betydligt bättre ut efter tillsatsen av flytmedel så vi sätter fart med jobbet. Det går bra och snart är det dags för plintarna. Det visar sig att den bortre är någon meter för långt bort för att jag ska nå, så det får bli skottkärra.

Killarna visar sig ha svart bälte i skottkärreterrängkörning för trots blåbärsris, någon stubbe och en rejäl nivåskillnad ner till formen drälls det inte en droppe.

När vi var klara spolade jag rännan och gick sedan och pratade med kunden som var nöjd och glad precis som jag. En perfekt start på fredagen som sedan fortsatte i ungefär samma anda.

Åsa ”Betongbruden” Karlström