Hem Mixat Stororder i Västerås till Byggelement

Stororder i Västerås till Byggelement

Kvarteret Förseglet
Byggelement levererar stora mängder material, både håldäck, plattbärlag och skalvägg, när sex nya hyreshus med totalt 183 lägenheter byggs på Öster Mälarstrand i Västerås.

Byggelement levererar material när Peab bygger Kvarteret Förseglet på Öster Mälarstrand i Västerås. Sex hyreshus med 183 lägenheter beräknas vara färdigbyggda i slutet av 2024.

Mattias Lundkvist
Mattias Lundkvist.

– Projektet innehåller även ett stort parkeringsgarage och det kommer att gå åt nästan 11 000 kvadratmeter håldäck, säger Mattias Lundkvist som är projektledare på Byggelement, en av Sveriges ledande leverantörer av prefabricerade betongelement.

Öster Mälarstrand-projektet är ett samarbete med Peab som bygger de upp till tio våningar höga husen i kvarteret Förseglet på uppdrag av Bostads AB Mimer.Med start i december i år levererar Byggelement utöver håldäcken cirka 12 000 kvadratmeter skalvägg och 14 700 kvadratmeter plattbärlag. Bostadshusen är certifierade enligt miljöklass silver, vilket innebär att myndighetskraven rörande energi, innemiljö och kemiska ämnen överträffas.

– Vi har goda erfarenheter av att samarbeta med Peab både i Västerås och i resten av Sverige. Byggelement ligger långt framme när det gäller miljöarbetet och våra produkter klarar den här miljöcertifieringen utan problem, säger Mattias Lundkvist.

Även Peabs projektchef John Eriksson är glad över samarbetet:

– Projektet inrymmer en omfattande prefabstomme med bland annat ett gediget garage i två våningar och det är en stor trygghet att ha Byggelement som samarbetspartner, säger John Eriksson.

Kvarteret Förseglet omfattar totalt fem hektar byggbar mark med bostadsrätter, hyresrätter och lokaler. Ordervärdet är 21 miljoner kronor.