Hem Mixat Smidmek levererar när Täby storsatsar

Smidmek levererar när Täby storsatsar

Torghusen
Torghusen i stadsdelen Roslags-Näsby.

När Täby kommun storsatsar med 1400 nya bostäder i stadsdelen Roslags-Näsby byggs 74 av lägenheterna med Smidmek som stomleverantör.

När byggbolaget Kvalitetsbygg uppför Torghusen i Roslags-Näsby anlitas Smidmek, som är en del av Peab Byggsystem och marknadsledande inom prefabricerade betongstommar, för en komplett stomentreprenad. Projekteringen har startat och följs av tillverkning, leverans och montage.

– En av utmaningarna med projektet är den korta tiden vi har att montera. Det beror på vi måste samordna med många andra aktörer i det här omfattande byggprojektet, säger Nawar Sabr, projektchef på Smidmek.

Smidmek ska förutom 7500 kvadratmeter plattbärlag leverera väggar, balkonger och stål- och betongpelare.

– Vi har valt en stomleverantör som lever upp till våra förväntningar när det gäller transparens, relation och förståelse för hur man tänker på hela affären ihop med sin beställare, säger Martin Bernsten, operativ chef på Kvalitetsbygg.

Bostadsrätterna i Torghusen är Svanenmärkta och ska stå klara för inflyttning i september 2023.