Hem Mixat Smakstart för K-system – dubblar personalstyrkan

Smakstart för K-system – dubblar personalstyrkan

Jan Lövgren
Jan Lövgren, vd på K-System

Nya K-System, som ingår i bolagsgrupperingen Peab Byggsystem, har fått en bra start på verksamheten. 

– Det har gått över förväntan. Vi har en ström av nya uppdrag och nyanställer för fullt, säger Jan Lövgren, som tillträdde som vd när bolaget startades på försommaren.

K-Systems tillkomst har säkrat den verksamhetskritiska konstruktionskompetensen inom bolagsgruppen.

– Nu finns samtliga moment i verksamheten inom Peab Byggsystem. Det är en stor fördel och det märks att vår kompetens är efterlängtad, säger Jan Lövgren.

K-Systems verksamhet drivs just nu i Hallstahammar, Malmö och Ucklum. I december öppnas ett kontor i Peabs lokaler i Göteborg. K-System startade med åtta anställda och kommer fram till årsskiftet att ha mer än fördubblat styrkan – de flesta beräkningsingenjörer, uppdragsledare och projektörer.

– Det är glädjande att vi kan nyanställa så många och erbjuda full beläggning, säger Jan Lövgren.

”Det är glädjande att vi kan nyanställa så många”.

Peab Byggsystem, en av Sveriges ledande leverantörer av prefabricerade betongelement och stomentreprenader i stål och betong, är en del av Peabkoncernen. Sedan i somras omfattar grupperingen tre bolag – Byggelement, Smidmek och K-System.

När det gäller Smidmek och Byggelement är verksamheten uppdelad i två tydliga affärsområden: Smidmek utför stomentreprenader och Byggelement levererar prefabricerade betongelement som exempelvis fasader, innerväggar, trappor, skalväggar, plattbärlag, håldäck och balkonger.

Grunden i upplägget är att K-System servar både Byggelement och Smidmek med tillverkningsritningar och handlingar för hela stomkonstruktioner.

– En gemensam standard för samtliga ritningar ökar både effektivitet och produktivitet, säger Jan Lövgren.

Bolaget gör även externa affärer, ett segment som kan komma att utvecklas ytterligare.