Hem Betongbruden Betongbruden och en intensiv förmiddag

Betongbruden och en intensiv förmiddag

Betongbruden

Vissa dagar flyter det på så man knappt tror att det är på riktigt. Väldigt ofta i den här branschen blir det stopp och väntetider på grund av olika anledningar och det är rätt trist att behöva sitta av tiden. Man jobbar ju hellre på så man får komma hem i vettig tid liksom.

I onsdags var det en sådan dag där det flöt på riktigt bra, så fort man kom tillbaka till fabriken efter ett lass var det bara att backa under blandaren för ett nytt lass. Kul med lite tempo!

Däremot funkade det sådär att komma ut till kunden. Jag hittar inte så jättebra inne i Stockholm trots mina år som chaufför och nu stod pumpen på Kungsholmen. Jag tog hjälp av damen i GPS:en och hon hade visserligen koll på läget och hittade men valde definitivt inte den bästa vägen.

När jag kom in på Kungsholmen började jag få onda aningar och visst, den här adressen hade jag varit på förr. Även den gången guidades jag in i ett trångt område med parkerade bilar på båda sidor av gatan. Givetvis var gatan inte rak heller, utan jag fick tråckla mig fram i en långdragen kurva med någon decimeter till bilarna på båda sidorna.

Man kan säga att jag har legat av mig en aning där uppe i norr när det gäller trånga utrymmen, för nu tyckte jag att det var trängre än det faktiskt var. Men lugnt och fint tog jag mig igenom gatan.

Till slut kom jag fram till en korsning där det stod en kranbil vid ett vägarbete, i vägen åt det håll jag skulle. Ser på GPS:en att jag är 70 meter från bygget, det är runt hörnet bara. Avvaktar ett tag men till slut kommer en kille från vägarbetet och säger att jag nog bör åka runt för det där kan ta ett tag. Kör åt vänster och där är det mer bilar att trängas med.

Till slut kommer jag fram till gatan bygget är på, men det är enkelriktat så då ringer jag kunden. Får då en vägbeskrivning som är betydligt enklare än skitvägen hon i GPS:en föreslog. Som att jämföra landsväg och traktorväg ungefär…

Kör som kunden sagt och är framme på några minuter. Lossar och åker tillbaks för ett nytt lass. Efter en intensiv förmiddag där det inte hanns med någon rast alls kunde jag spola bilen och gå hem runt tolvtiden.

Jag hade en service av mitt opererade öra inbokad så därför blev det en kort dag. På vägen till sjukhuset hanns det med en Pljescavica på Matbiten i Länna, ett trevligt ställe med god mat!

Åsa ”Betongbruden” Karlström