Hem Mixat Finjas Mursystem Exakt utökas med nytt vinterbruk

Finjas Mursystem Exakt utökas med nytt vinterbruk

Finja Betongs Mursystem Exakt har fått tillökning i form av ett murbruk som kan användas vintertid. Nya Murbruk Exakt Vinter är framtagen för att förlänga säsongen och underlätta murningsarbeten under kyliga förhållanden. 

– Vi har identifierat ett behov och önskar möjliggöra en ännu enklare murningsupplevelse. Entreprenörern kan slippa tänka på frostskydd och i stället mura på, även när temperaturen faller, säger Finja Betongs vd Gull-Britt Jonasson.

Genom att blanda i fryspunktsnedsättande tillsatsmedel vid tillverkningen försvinner flera moment ute på byggarbetsplatsen. Vinterbruket fungerar precis som systemets ursprungliga murbruk men går att arbeta med ner temperaturen sjunker till tio minusgrader förutsatt att ordinarie vinteråtgärder vidtas.

Mursystem Exakt består sedan tidigare av fyra komponenter och tillskottet innebär att det innefattas av två sorters tunnfogsbruk som är avsedda att användas med en tillhörande murlåda.

Utöver dessa delar ingår ett högisolerande lättklinkerblock med jämn yta, matchande glasfiberarmering på rulle och ett grundelement som effektivt bryter köldbryggan. Om så önskas går det även att få harmonierande balkar.