Hem Mixat Unikt bostadsprojekt i centrala Göteborg

Unikt bostadsprojekt i centrala Göteborg

Stigbergshyllan
Stigbergshyllan.

Betonmast Göteborg har tecknat ett avtal med bostadsutvecklaren Sverigehuset gällande ett unikt bostadsprojekt nära Masthugget och Långgatorna.

– Vi har samarbetat med Betonmast Göteborg i ett tidigt skede kring genomförandet av byggnationen på den här platsen, säger Sverigehusets vd Anna Henriksson.

Projektet Stigbergshyllan omfattar 187 lägenheter i varierande storlek med gemensam takterrass och vidsträckt utsikt över Göteborg. Totalt rör det sig om tre huskroppar om nio våningar med fasader i gult tegel och ljusmålad betong.

Stigbergshyllan byggs på en brant bergssluttning och ligger ett stenkast från Masthuggskajen där en helt ny stadsdel håller på att ta form nära vattnet. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 1-6 rum och kök och totalytan är cirka 16 000 kvadratmeter inklusive gemensamhetsytor.

– Stigbergshyllan är ett spännande projekt med stora logistiska utmaningar. Vi är stolta över att utveckla en nytt kvarter i centrala Göteborg, säger Magnus Attemalm, vd för Betonmast Göteborg.

Byggstart i början av 2022 och projektet beräknas vara klart under andra kvartalet 2024. Totalentreprenaden uppgår till cirka 316 miljoner kronor.